Siirry suoraan sisältöön

Nikon D7000 – Ensivaikutelmia

Pari päivää olen tässä ehtinyt hypistellä uutta Nikon D7000 kameraani. Ajattelin listata tähän joitakin ensivaikutelmia ja käyttökokemuksia omasta, aloittelijan näkökulmasta. Valokuvaus kokemusta on kertynyt noin vuoden verran, joten ihan aloittelijoita tässä vielä ollaan.

P1020922

 

Ensinmäinen vaikutelma kamerasta oli, että onpa se pieni. Myyntipakkaus näytti niin isolta ja netin kuvista sai myös vaikutelman isosta rungosta. Seuraavaksi huomasin, että onhan se oikeastaan sittenkin aika iso. Varsinkin verrattuna minun vanhaan Panasonic DMC-GF3:een, jota joku on jossain joskus kehunut maailman pienimmäksi järkkäriksi. Myös tätä Nikonia joku kehui pieneksi verrattuna ammattijärkkäreihin, mutta niistä minulla ei ole mitään kokemusta. Kädessä kamera tuntuu kuitenkin jämäkältä ja hyvin käteen sopivalta. Yleisvaikutelma on todella laadukas. Perus toiminnot löytyivät pian käyttöohjeiden avustuksella ja tuntuvat olevan hyvin paikoillaan.

Linssiksi valitsin perus kittilinssin sijasta Nikonin AF-S Nikkor 35mm 1.8G:n joka on nopeampi kuin perus kittilinssit ja jolla pitäisi saada terävempiä kuvia. Heti ensimmäisistä kuvista huomasi kameran hämäräkuvausominaisuudet ja 35 millisen Nikkorin terävyyden verrattuna vanhaan Panasoniciin. (No ei se nyt niin vanha ole. En ole omistanut sitä vielä edes kokonaista vuotta.)

Kuvanvakain puuttuu, mutta silti voi onnistua pitämään kameran suurinpiirtein vakaana.
Kuvanvakain puuttuu, mutta silti voi onnistua pitämään kameran suurinpiirtein vakaana.

Parin päivän aikana olen napsinut kuvia vähän sieltä täältä ihan randomisti. On vaan pitänyt päästä kokeilemaan eri ominaisuuksia. Tässä muutamia satunnaisia kuvia.

DSC_0120DSC_0141

Kuvattu lähes pimeässä huoneessa suurimmalla mahdollisella ISO asetuksella.
Kuvattu lähes pimeässä huoneessa suurimmalla mahdollisella ISO asetuksella.

Ihan hyvä ensivaikutelma tuli tästä kamerasta. Jonkun verran vaatii vielä totuttelua eri säädöt ja painikkeiden paikat. Panasonicissa suurin osa asetuksista säädettiin kosketusnäytöltä, joten muutos siitä on aika valtava. Nyt vaan paljon kuvaamista. Ehkä kirjoittelen myöhemmin lisää käyttökokemuksia Nikonista.
Täältä tähän.

2 kommenttia artikkeliin “Nikon D7000 – Ensivaikutelmia”

  1. Itselle tulee tänään tollanen käytetty samalla obskalla. Onko sinulla lisää kuvamateriaalia kyseisestä kombosta?

Kommentoi