Siirry suoraan sisältöön

Testissä: Revontulien valokuvaus

  • tehnyt

Olen jo jonkin aikaa ollut Ilmatieteenlaitoksen revontulihälytys listalla, josta tulee aina sähköpostihälytys, kun on mahdollisuus revontuliin. No eilen tuli sähköpostiin ilmoitus, niin pitihän sitä lähteä kokeilemaan revontulikuvausta.

Tämä ensimmäinen kerta meni kyllä ihan harjoittelun piikkiin. Olin niin innoissani mahdollisuudesta kuvata revontulia, että vähän unohtui miettiä, millä kameran asetuksilla niitä kannattaisi kuvata. Jo tarkentaminen oli hankalaa, koska oli niin pimeä. Manuaalitarkennuksenkin joutui melkeinpä vain arvata kohdilleen. Kuvat näyttivät ihan hyviltä kameran pienellä näytöllä, mutta kun siirsin kuvat koneelle ja katselin niitä tietokoneen näytöltä, eivät ne enään näyttäneetkään niin hyviltä.

Kuvasin jpeg:nä ja kamerassa oli joitakin kuvanparannusominaisuuksia päällä. Ilmeisesti tästä syystä kuvat näyttävät rakeisilta. Ensi kerralla kokeilen kuvata RAW muodossa ja ilman mitään kuvanparannus ominaisuuksia. Revontuletkaan eivät olleet niitä kaikkein kirkkaimpia. Seuraavaa kertaa odotellessa.

Jos jollakin on jotain vinkkejä yö-/ revontulien kuvaukseen, niin kertokaa toki alla olevaan kommentointi kenttään. Kiitos!

 

 

Tässä linkki Ilmatieteenlaitoksen revontulisivuille, jos kiinnostaa: Auroras Now

 

Avainsanat:

Kommentoi