Siirry suoraan sisältöön

Internetin musta päivä – järkeä tekijänoikeuslakiin

  • tehnyt

Tänään on Internetin musta päivä. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomio tekijänoikeuksiin. Nykyisellään Suomen tekijänoikeuslaki voi johtaa esimerkiksi eri verkkopalveluiden pimenemiseen. Kansalaisaloite Järkeä tekijänoikeuslakiin pyrkii järkeistämään Suomen nykyistä tekijänoikeuslakia. Aloite pyrkii mm. lieventämään nykyisiä yksittäisen henkilön ylimitoitettuja rangaistuksia.

Itseäni aloitteessa kiinnostaa eniten se, että se pyrkii parantamaan artistien ja muiden sisällöntuottajien asemaa sekä uusien verkkoteknologiaan perustuvien palveluiden kehittämistä. Tämä tarkoittaa sitä, että korjattu laki antaisi esimerkiksi nykyisille iptv palveluntarjoajille (esim Elisa Viihde, Anvia Watson) mahdollisuuden toimia. Nykyisellään esimerkiksi minun tv saattaa pimetä, mikäli aloitetta ei hyväksytä. Aloite pyrkii myös purkamaan kansalaisten ja artistien välistä vastakkainasettelua. Esityksen läpi meno olisi kaikkien etu.

Alotteessa kerrotaan hyvin tarkasti, mitä esitys sisältää ja miten se vaikuttaa eri toimijoihin. Voit käydä lukemassa sen täältä. Samalla voit myös kannattaa aloitetta. Niin minäkin tein.

Kommentoi