Siirry suoraan sisältöön

Musiikki projekteja

  • tehnyt

Nyt on ollut täällä blogissa niin paljon valokuvausaiheista höpinää, että laitetaanpas vaihteeksi jotain aivan muuta.

Bänditouhut

Mun musiikkiharrastuksissa oli jonkin aikaa aika hiljaista. Mainitsinkin jossain aiemmassa artikkelissa nykyisen bändini Sadatuksen.  Me olemme jo pitkään edenneet bänditouhuissa aika rauhallisesti. Viime kesäkin meni aivan muissa asioissa, kun ei ollut treenikämppää käytössä. Vasta syksyllä päästiin muistelemaan, että mitenkäs ne biisit menivätkään. Koko touhu tuntui jurraavan vaan paikallaan, joten meinasi kiinnostus koko bänditouhuun lopahtaa.

Nyt päätimme kuitenkin bändin kesken, että asetamme itsellemme edes jotain tavoitteita. Meillä kuitenkin on jo melkein neljä biisiä, joten päätimme, että asetamme tavoitteeksemme saada yksi biisi äänitettyä ja miksattua julkaisukuntoon ennen kesää. Ei ole mikään huikea tavoite, mutta sentään jotain. Eli odotettavissa ennen juhannusta: yksi kappale tuoretta metallia.

Sadatus
Sadatus

Studiotouhut

Olen joskus aikaisemmin äänitellyt joillekkin bändeille demoja ja tehnyt muunlaisiakin äänitys hommia. Nyt tarjoutui tilaisuus äänittää bändin koko levy. Kyseessä on tanssi yhtye Jiri Tammilehto & Esperanza, jossa isäni soittaa bassoa.

Levyn äänitykset ovat jo kovassa vauhdissa. Viimevuoden puolella äänitettiin pohjat noin puoleen kokopitkän levyn biiseistä. Tämän vuoden puolella on lisäilty näihin biiseihin muita instrumentteja ja laulujakin on jo päästy kokeilemaan. Kevään aikana on tarkoitus äänittää vielä saman verran lisää biisejä. Valmiiseen levyyn tulee ilmeisesti noin kaksitoista kappaletta, joten isosta projektista on kyse.

On mielenkiintoista tehdä vaihteeksi hieman eri tyylistä musiikkia. Ja on mukavaa työskennellä kokeneiden muusikoiden kanssa. Näin lähtökohtaisesti tuntuu, että tämän tyylisen musiikin miksaaminen voisi olla helpompaa verrattuna raskaan metallimusiikin miksaamiseen, mutta asiahan voi lopulta osoittautua olevan toisin. Parasta kuitenkin on, että pääsee palauttamaan mieleen vanhoja äänitys ja miksaus taitoja. Toisaalta onhan tässä Sadatuksen aikana äänitelty demoja aika paljonkin, mutta miksaus on jäänyt vähän vähemmälle.

Esperanzan levyn valmistumisajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta näiltä näkymin veikkaisin loppukesää. Lisätietoa ja mm. keikkakalenteri löytyy bändin Facebook sivuilta.

Sadatuksen äänityksiä varten joudun hieman päivittelemään äänitysvermeitä. Meillä on tarkoituksena äänittää koko kolmihenkinen bändi kerralla ja siihen ei nykyinen 8-kanavainen audio interface riitä, joten päivitystä tarvitaan. Ja on päivityksestä hyötyä myös Esperanzan levyä tehdessä. Voisin sitten myöhemmin, kun Sadatuksen äänitykset ovat ajankohtaisia, kirjoitella lisää asiaa päivitetyistä äänitysvermeistä.

Sitä odotellessa, täältä tähän.

 

 

Kommentoi