Siirry suoraan sisältöön

Rengasledivalaisin

Nyt ajattelin esitellä teille, blogini molemmille lukijoille, tällä viikolla väsäämäni valohärvelin. Sattui jäämään ylimääräiseksi läjä ledejä ja niille piti keksiä käytöä. Olen nähnyt monissa mainoskuvissa, miten rengassalama kivasti jättää ihmisen silmiin pyöreän valorenkaan heijastuksen. No siitä sainkin idean tehdä rengasledivalaisimen.

Rengasledivalaisin
Rengasledivalaisin

Valaisimeen tuli 20 kappaletta 3 mm:n valkoisia ledejä. Voimanlähteenä toimii kaksi AA kokoista paristoa. Valaisimen varsi kiinnitetään kameran salamakenkään ja varren päässä oleva led-kiekko asettuu objektiivin ympärille.

Valaisin kiinnittyy salamakenkään.
Valaisin kiinnittyy salamakenkään.

Arvelin jo heti projektin alussa, että ei näistä näin pienistä ledeistä olisi valaisemaan kohdetta, joten päällimmäisenä tavoitteena oli vaan saada silmään rengasmainen heijastus.

No valmiin valaisimen testissä huomasin heti sen puutteet. Tehoa ei voi säätää, ledien väri ei ole ihan valkoinen vaan hieman siniseen taittava ja renkaasta tuli ehkä muutenkin liian pieni ja tehoton. No tässä kuitenkin se yksi ainut kuva jota varten tämän rakensin.

Omakuva
Omakuva

Hienosti heijastuu silmästä tuo ledirengas. Eipä tästä härvelistä taida mihinkään muuhun ollakaan, mutta sainpas ainakin ajan kulumaan.

Täältä tähän.

 

4 kommenttia artikkeliin “Rengasledivalaisin”

Kommentoi