Siirry suoraan sisältöön

Pyörän ajovalot

Hankin syksyn pimeitä kelejä varten uuden ajovalon. Viime talven käytin ajovalona pientä Led Lenser P5R taskulamppua. Siinä ei vaan akku kestänyt kovin kauaa, eikä valokeilaa oikein saanut suunnattua sopivaksi. Kun lamppu tulee niin matalalle pyörään kiinni, niin väkisinkin joutui osoittamaan valon aika ylös, jolloin se osui ikävästi vastaantulijoita silmään. Siltikään ei aina meinannut nähdä kunnolla.

Uusi valo on Fenix BT20. Sen valokeila on suunniteltu nimenomaan pyöräilyä varten. Se on suunniteltu siten, että osa valosta suuntautuu maahan pyörän eteen, mutta samalla vähentäen vastaantulijan häikäisemistä. Paketin mukana tuli itse valon ja kiinnityskumien lisäksi akkupaketti, laturi, jatkojohto ja kypäräkiinnike. Akkupaketin saa kätevästi kiinni pyörän runkoon ja jatkojohdolla sen saa vietyä kauemmaksikin, jos tarvitsee.

Fenix BT20 uudessa telineessään.
Fenix BT20 uudessa telineessään.

Vanha taskulamppu antoi maksimiteholla 210 lm valoa 1,5 tunniksi. Fenix antaa toiseksi pienimmällä teholla 300 lm valoa 6,5 tunniksi. Tarvittaessa Fenixistä irtoaa maksimi teholla kahdeksi tunniksi 750 lm. Tällä pärjää siis ihan hyvin pimeässä. Oikeastaan ainut huono puoli tässä valossa on se, että tässä ei ole kaukosäädintä. Nojapyörässä keulaan asennettuna virta- / tehonäppäin on niin kaukana, että siihen ei ylety ajoasennosta. Tässä lyhyt testivideo Fenixin ominaisuuksista.

Akkupaketti. Kuminauhaviritelmä pitää virtapiuhan aisoissa.
Akkupaketti. Kuminauhaviritelmä pitää virtapiuhan aisoissa.

Jouduin askarrella pyörän keulalle telineen uudelle valolle. Samalla tuli samaan telineeseen myös heijastimelle paikka.

Lampputeline
Lampputeline

 

3 kommenttia artikkeliin “Pyörän ajovalot”

  1. Mulla on ollu tuo valo vuodenpäivät pyöräkäytössä. Valona ihan hyvä, mutta pakkanen vain tappaa akut todella nopeasti, tarvis löytää 4*18650 akkupaketti jossain lämpöpakkauksessa?

Kommentoi