Siirry suoraan sisältöön

Ilmastointiteippi pistosuojanauhana

20″ Marathon Winter nastarenkaissa on sellainen ominaisuus, että muutaman sadan kilometrin jälkeen nastat alkavat pureutumaan kumin läpi ja lopulta puhkaisevat sisäkumin. Huomasin sen jo viime talvena. Silloin meni nastat läpi uusista renkaista n. 600 kilometrin jälkeen. Kun tänä talvena ensimmäisen kerran alkoi ilma karata renkaasta nastan kuluttamasta reiästä, ajattelin keksiä jonkin paremman ratkaisun. Päätin kokeilla laittaa ilmastointiteippiä renkaan sisäpintaan pistosuojanauhaksi. Kiersin kolme kierrosta teippiä renkaaseen siinä toivossa, että nastat eivät niin herkästi pureutuisi sisäkumiin asti. Nyt 800 kilometriä myöhemmin voin todeta, että rengas ei kertaakaan puhjennut, joten ilmastointiteippi toimi tässäkin tapauksessa hyvin. Vierintävastus tietenkin kasvaa teipin myötä, mutta nopeus ei ole tärkeintä talvella. Tärkeintä on, ettei joudu paikkailemaan renkaita huonossa kelissä.

 

Teipin kunto 300 kilometriä sitten.

2 kommenttia artikkeliin “Ilmastointiteippi pistosuojanauhana”

  1. Smart idea! This year we had about one or two days with snow in the Netherlands, no no use for these tyres. However I always do have a small piece of an outer tube with me to repair a hole temporarily. Last year, when cycling back from France, I had two front tyres that were really worn out. Due to public holidays the cycleshops were closer. I did only have one spare tyre with me, so I put in a wide strip of glueed Velcro in the tyre. This worked quite good for 500 kilometer. After I was home and I was happy to switch the tyres.

  2. Last summer when commuting, I fell badly with my recumbent and the front tyre blow out with a big hole on side. I tried to replace the tube, but the hole was too big. Tube did not stay in the tyre. I had with me nothing to fix the big hole so I had to call my colleague to pick me up.
    After that incident I have had a roll of duct tape with me allways when cycling. Well a piece of rubber (tyre) could have solved the problem, but duct tape is more versatile. You can fix almost everything with duct tape ?

Kommentoi