Siirry suoraan sisältöön

Kaikki ei tykkää velomobiileista

Tänään kohtasin ensimmäistä kertaa ”hullun autoilijan”, jolla oli selvästikin jotain minua vastaan. Tai sitten hänellä ei ollut vaan mitään käsitystä siitä mitä näki. Ajelin kaikessa rauhassa Kasitietä pohjoiseen. Tien reunassa kulkee ärsyttävä tärinäraita ja sen takana pientareella on sohjoa. Quest ei luultavasti edes mahtuisi sinne kapealle pientareelle, joten ajoin kaistan oikeaa reunaa, niin lähellä tärinäraitaa, kuin uskalsin. Sitten minut ohittanut ja oudosti käyttäytynyt auto jäi P-paikalle odottamaan. Ohi ajaessani kuski tööttäili vihaisesti. Ihmettelin sitä kovasti. Sitten hän lähti perääni ja uudestaan ohittaessaan minut, huusi ikkunasta ”Se on laiton vehe!” ja viittoili minua poistumaan tieltä.

Se on laiton vehe!

No, hän ei ilmeisesti tiennyt yhtään, mistä on kysymys. Onhan se ymmärrettävää, että kun näkee tiellä valtavan porkkanan näköisen laitteen, niin se on pelottavaa ja varmasti tuntuu siltä, että kyseessä täytyy olla laiton peli. Tai sitten kaikki ei vaan tykkää velomobiileista. Oikeastihan kyseessä on ihan laillinen laite eikä mitään lakia rikottu. Onneksi kaikki tarttui kuitenkin videolle 😀

Ajattelin jakaa tämän tapauksen, koska tämä oli minulle ensimmäinen kerta kinnerillä ajaessani, kun kohtasin jotain tällaista. Eikä tämä varmasti jää viimeiseksi. Mutta en ala jatkossa kirjaamaan kaikkia vastaavia tapahtumia ylös, koska se ei olisi reilua ja siitä saa pian mulkun maineen. Näitä kun kohtaa, pitää vaan iloisesti hymyillä ja nostaa kättä 🙂

16 kommenttia artikkeliin “Kaikki ei tykkää velomobiileista”

  1. Onhan se järkyttävä tilanne jos joutuu nostaa jalan kaasulta suoralla tiellä kun joku perkele on tuommosella puolen kuution oranssilla möykyllä liikenteessä jonka näkee puolen kilometrin päästä 🙂 Tuossa sun menopelissä mahtaa olla valot?

  2. On valot eteen ja taakse sekä suuntavilkut. Ja isot heijastimet edessä, sivuilla ja takana. Oranssin värin luulis tosiaan näkyvän tyhjällä suoralla tiellä aika kauas.

  3. Ei normaalitlanteessa, mutta jos on kova sivutuuli niin sen kyllä huomaa huomattavana epävakautena. Tuo on sen mallinen, että siihen aika hyvin sivutuuli tarttuu ja jos on oikein kova tuuli, niin kuulemma kiepsahtaa nurin koko vehe.

  4. Thanks! Nice to be part of the international velomobile community ?
    I’ve put the google translator plugin on the page, but unfortunately google doesn’t quite understand finnish ?

  5. Kyllä mua vähän hirvittää sun puolesta kun tuolla liikenteen seassa tuollaisella liikut. Mutta enpä ole käytännössä nähnyt miten se tuonne liikenteen sekaan sopeutuu. Turvallisia ajeluita!

Kommentoi