Siirry suoraan sisältöön

Mahtava tie kinnerille / Awesome road for velomobile

Scroll down for English version

”Löysin” aivan mahtavan tien kinnerillä ajamiseen. No olenhan minä tätä tietä ennenkin pyöräillyt, mutta aika harvoin tulee ajettua siellä päin, koska asfaltti loppuu noin seitsemän kilometrin jälkeen. Viimeksi ajoin tätä pätkää nojapyörällä, kun seikkailin viime syksynä paikallisilla sorateillä.  Mutta kinnerillä en ole aikaisemmin tätä tietä ajanut. Normaalisti ei ole tullut paljon sorateillä ajeltua, kun on yleensä maantierenkaat alla. Ja soratiet eivät ole kovin mukavia ajaa kinnerillä.

Kyseessä on siis Ridantie, joka alkaa Kälviän keskustasta. Päätin käydä kinnerillä vähän katselemassa maisemia ja samalla kokeilla kameran kiinnitystä imukupilla eri paikkoihin Questin kyljessä. Ridantie osoittautui todella hauskaksi ajaa kinnerillä. Tie on kapea, mutkainen ja kumpuileva, eikä siellä ole paljon liikennettä. Maisemat eivät ole kaksisia, mutta tiellä saa vähän vuoristoradan tuntua, kun oikein kovaa ajaa. Eli siis täydellinen tie kinnerillä kruisailuun!

Mun uusi lemppari tie (sininen) / My new favourite road (blue)
Mun uusi lemppari tie (sininen) / My new favourite road (blue)

 

Flag_of_United_KingdomI ”found” awesome road for velomobile. Well, I have been riding this road before but not very often. The asphalt road turns into gravel after about seven kilometers. Gravel roads aren’t very nice to ride with road tyres or with velomobile. I rode this road last fall with a recumbent when I was exploring local gravel roads. But this was the first time with the Quest.

The road is Ridantie which begins from the center of Kälviä. I decided to go and watch the scenery and test my new suction cup mount for my action cam. It turns out that the Ridantie is very fun to ride with velomobile. The road is narrow, curvy and hilly, and there’s not much traffic. The scenery is not too pretty but the road feels a little bit like a rollercoaster when you ride fast. So perfect road for velomobile!

Mun uusi lemppari tie (sininen) / My new favourite road (blue)
Mun uusi lemppari tie (sininen) / My new favourite road (blue)

16 kommenttia artikkeliin “Mahtava tie kinnerille / Awesome road for velomobile”

 1. Hei minulla on velomobiili myös sain sen helmikuun lopussa valkoinen Quset XS ja katto , Olen saanut suoralla nopeusennätyksen jopa 77km/h XD

 2. Moi Teemu!

  Oot kyllä aika kovaa vauhtia päässyt. Mä en ole edes alamäessä päässyt vielä tuollaisia vauhteja. Mutta mulla ei vielä olekaan racing hoodia. Laitoin tilaukseen Velomobielonderdelen.nl:n katon ja sen pitäisi tulla parin viikon sisällä. Sitten ehkä minäkin pääsen vastaaviin nopeuksiin 🙂 Mikäs katto sulla siinä on?

  Onkos se sun Quest XS se sama, joka tuli mun Questin kanssa samalla kyydillä Suomeen? Nimittäin sun XS:n rahtikirjassa oli ilmeisesti mun puhelinnumero ja sieltä kuljettaja soitteli mulle ja ihmeteltiin, että onko rahtikirjat vai pyörät menneet sekaisin. Kirjoitin tästä kommelluksesta myös tähän aikaisempaan postaukseen.

 3. Moi kyllä vain se just Quset XS… ja katto on Velomobielonderdelen.nl Tilattu myös ja ollut käytössä jo kuukausia XS on myös hieman nopeampi kun sinulla Quest koska se on pienempi ja olen tehnyt siihen aerodynaamisia parannuksia! ellei sinä olet minua hyväkuntoisempi XDD

 4. Joo olen koska se parantaa nopeutta melko hyvinkin onko sulla sähköpostiosoitetta? voisin lähettää kuvia aeroparannuksista mun quest xs ja katto vahvistukset joka suosistellaan aero parannukset ovat MM.
  1,Olen tukkinut jalka aukot 2.töötti nostettu hieman ja umpeen kyllä se ääni läpi tulee silti XD 3.molemmat etu ja taka aukot pienennetty niin että pystyy vielä vaihtamaan renkaita 4.takarenkaan puoleinen taka osa pyöristetty pyöreä on pienempi ilmanvastus kun tasa

 5. Moi… oliko vinkit aerodynaamisesta hyviä? aiotko kokeilla teipeillä esim. (turvallinen tapa voi otta pois) se nimittäin tosi jännää kun vauhti kasvaa vaikka sitä ei huomaa eikä tunne sitä XD minä olen taas parannellut questia katsotaa koska 80km/h menee rikki

 6. Joo kiitos vinkeistä. Muutama juttu on mielessä mitä voisin kokeilla. Pyörän aukkoja olisi tosiaan helppo pienentää teipillä. Jalka aukkojen sulkeminen näin kesällä vähän arveluttaa. Miten käy ilman kierrolle, tuleeko liian kuuma sisällä. Mutta viimeistään syksyllä aion jalka-aukot sulkea.

  Ootko ite tehnyt ne sun jalka-aukon suojat hiilikuidusta? Hienon ja kätevän näköiset.

 7. Kyllä olen itse tehnyt sen tehdystä muotista ja on hiilikuitua. ne saa kyllä pois kun ne ovat helposti avattavia ja ei oikeastaan pahenna kuumuutta jos et laita kattoa siihen XD siinä täytyy olla tarkka koska väärä koko niin jalat ottavat kiinni minulla kesti muotin tekemisessä 10 tuntia

 8. moi pitääkö paikkansa että quest kuljetus telineessä ei juurikaan hidasta tai lisää polttoaineen kulutusta sen pienen ilmanvastuksen takia?

 9. En osaa kyllä sanoa. En oo vielä kokeillut käytännössä Questin kuljettamista auton katolla, joten ei vielä ole siitä kokemusta. Mutta luulisi että ei aivan kauheasti lisää kulutusta. Loppukesästä viimeistään testailen käytännössä, niin sitten ehkä kirjailen tänne huomioita.

 10. oletko kalibroinut nopeusmittaria mun questin etu renkaan ympärysmitta on 48cm x 3.1415= noin 151cm siinä enduro mittarissa saa laitettua senttimertin tarkkuudella voi olla että sun quest menee kovempaa kun mittari näyttä mullakin näytti alussa hieman liian vähän

 11. En ole koskenut ollenkaan Questin omaan mittariin. En ole vaivautunut edes opettelemaan sen käyttöä. 35 millisillä renkailla se näytti pitävän aika hyvin paikkaansa, mutta nykyisillä 40 millisillä se valehtelee nopeuden vähän liian pieneksi. Käytän Garmin Edge 810:aa ja siihen mulla on nopeusanturi, kadenssianturi ja sykeanturi. Garmin kalibroi itse itsensä käyttämällä GPS:ää, joten pidän sen nopeustietoa melko luotettavana, vaikka GPS signaali ei läpäise kovin hyvin hiilikuitua. Mitä renkaita käytät? Mulla on edessä 40 mm Shreddat ja takana Marathon Almotion.

Kommentoi