Siirry suoraan sisältöön

Takavaihtajan vaijeri / Rear derailleur cable

Scroll down for English version.

Huomasin pari viikkoa sitten Facebookissa tämän postauksen, jossa varoitetaan, että Sramin X0 (ja ilmeisesti myös X9) takavaihtaja syö vaijeria. Koska myös Questissä on X0 takavaihtaja, päätin käydä tutkimassa asiaa omasta pyörästäni. Ja niinhän siellä oli jo muutama karva katkennut vaihtajan vaijerista. Niinpä jouduin vaihtamaan uuden vaijerin vain vajaan 7000 kilometrin jälkeen. Vähän hassusta paikasta se alkaa katkeamaan. Pitää jatkossa vähän tarkkailla tuota vaijeria.

 


 

Flag_of_United_KingdomA couple of weeks ago I noticed this post on Facebook , which warns that the SRAM X0 (and apparently also X9) rear derailleur is eating the cable. Since the Quest has X0 rear derailleur I decided to go and check my bike. And I found out that few strands were already broken. So I had to replace the cable only after about 7000 kilometers. The cable begins to break up in kind of weird pace. I’ll have to keep an eye on that new cable.

 

3 kommenttia artikkeliin “Takavaihtajan vaijeri / Rear derailleur cable”

  1. Hi Sauli,

    Yes, I know this problem, I have changed my cable each year at least 1 time! It seems to me that the SRAM XO needs a new cable each year, so I have them in stock now. You need at least a 230 cm long cable to reach the rear derailleur, I use tandemcables, the 3 meter version.

    Greetings, Adri.

Kommentoi