Siirry suoraan sisältöön

Pieniä parannuksia / Minor improvements

Please scroll down for English version.

Syksyn kylmät kelit ovat alkaneet. Niinpä pyöräilystä on pitänyt tehdä vielä hieman mukavempaa. Questin isoista jalka-aukoista puhaltaa aika paljon kylmää ilmaa. Sitä ei tietenkään kesäkeleillä huomaa, mutta viileänä syksyisenä aamuna ei enään meinaa pelkillä lyhyillä housuilla tarjeta.

Löysin Velomobielonderdelen.nl verkkokaupasta silikooni-kumi mattoa, josta askartelin kätevät jalka-aukkojen peitteet. Peitteistä tuli sellaiset, että niistä saa tarvittaessa jalan läpi, niin voi edelleen peruuttaa nousematta pois pyörän sisältä. Katso oheiselta videolta, kuinka uudet jalka-aukkojen peitteet toimivat.

Kuomun visiirin huurtumis ongelmaan olen etsinyt ratkaisuja koko loppukesän. Suunnittelin visiirin alle ilmanohjaimen, joka mahdollistaa visiirin kiinni pitämisen, mutta päästää kuitenkin ilmaa sisään. Ilmanohjain ohjaa osan sisään tulevasta ilmasta suoraan visiirin sisäpintaan. Tein muutaman erilaisen version, joista viimeisin on sopivan pieni ja kevyt. Se saa visiirin pidettyä kirkkaana kosteassa kelissä sen verran, että eteensä näkee.

Törmäsin Nojapyöräfoorumilla vinkkiin, jolla saa huurtumista vähennettyä. Ostin kaupasta halvinta shampoota ja sekoitin sitä veteen. Sitä seosta levitin ohuen kerroksen visiirin sisäpinnalle. Se estää huurun muodostumista ja visiiristä näkee helpommin läpi. Tähän kun vielä yhdistää keksimäni ilmanohjaimen, on lopputulos todella hyvä. Katso videolta, kuinka ilmanohjain ja shampoo-kikka toimivat.


Flag_of_United_Kingdom

Autumn cold weather has begun. So I have to make cycling more comfortable. The big foot holes of Quest let a lot of cold air inside. It is not a problem in summer. But shorts are not enough in the cool autumnal mornings with open foot holes.

I found this silicone-rubber mat from Velomobielonderdelen.nl online shop, which I turned to foot hole covers. It is still possible to put the foot throug the covers to reverse without getting off the bike. Watch the video to see how the new foot hole covers work.

I have been looking for solutions to the racing hood visor fogging problem for the rest of the summer. I invented a ventilator to place under the visor to allow airflow in the racing hood. The ventilator directs some of the incoming air directly to the inner surface of the visor. I made a few different versions, the latest is small and light. It keeps the visor clear enough in humid weather so I can see where I’m going.

From Nojapyöräfoorumi (Finnish recumbent forum) I found a tip which may reduce fogging. I bought the cheapest shampoo and mix it with water. Then I applied a thin layer of the mixture on the inner surface of the visor. It prevents the formation of fog and I can see more easily through it. When combined with the ventilator the end result is really good. See the video of how well the ventilator and shampoo trick works.

4 kommenttia artikkeliin “Pieniä parannuksia / Minor improvements”

  1. moi kun tukkisit jalka-aukot huomasitko ilmanvastuksen pienentyneen?? eli kevyempi polkea kovaa? asenna ne seuraavan vuoden kisaa varten aivan varmana tulee lisää nopeutta

  2. Huomasin kyllä, että kulkee kevyemmin. En oo mitään varsinaista kunnon nopeustestiä tehnyt, mutta sellainen tuntuma on, että ilmanvastusta olisi vähemmän. Tuohan ei varmaankaan ole aerodynaamisesti paras ratkaisu, koska tuo silikooni on aika löysää materiaalia ja se roikkuu vähän ja saattaa jopa väpättää tuulessa. Mutta on se silti aerodynaamisesti huomattavasti parempi, kuin avonaiset aukot. Saatan ensi kesänä kokeilla ihan vaan teipata aukot umpeen. Siellä pitäisi olla just ja just riittävästi tilaa kantapäille.

Kommentoi