Siirry suoraan sisältöön

Ensimmäinen testi

  • tehnyt

Tänään päätin sitten uskaltautua kokeilemaan nojapyörällä ajoa. Ensimmäiset metrit olivat kyllä aika huteraa menoa. Mutta jo muutaman sadan metrin jälkeen alkoi tasapaino löytyä.  Ajoin edestakaisin lyhyttä ja rauhallista kadunpätkää ja yritin opetella pystyssä pysymistä ennen kuin uskaltauduin liikenteen sekaan.

Noin kymmenisen kertaa ajelin katua edes takaisin ja sitten uskaltauduin vähän pitemmälle. Mittaria ei ollut mukana, mutta arvioisin ensimmäisen testipäivän saldoksi vajaat kymmenen kilometriä. Tämän lyhyen testin perusteella voin sanoa, että pyörässä kaikki tuntuu toimivan hyvin. Vaihteet toimivat jouhevasti ja jarrut ovat riittävän tehokkaan tuntuiset. Iskunvaimennin pehmentää kivasti tien kuoppia. Istuimen pehmuste tuntuu vaan olevan sellainen, että selkä hikoilee aika paljon. Sain mukaan myös toisenlaisen, verkkomaisen pehmusteen, jota voisin kokeilla myöhemmin.

Nojapyöräilystä voin tässä vaiheessa sanoa, että ilmanvastus tuntuu lähes olemattomalta, mutta ylämäessä vauhti hyytyy toivottoman hitaaksi. Nopeuksista ei ole vielä tietoa, kun ei sattunut sitä mittaria vielä tähän ensimmäiseen testiin mukaan. Mutta huomaa kyllä, että nojapyöräily käyttää hieman eri lihaksia, kuin pystypyöräily. Peili täytyy hankkia. Taakse päin ei näe yhtään.

Katsotaanpa sitä tasapainoa sitten uudestaan muutaman sadan kilometrin jälkeen. Eiköhän kunnollinen tuntuma nojapyöräilyyn ole jo sitten muodostunut.

 

Challenge Hurricane
Challenge Hurricane

Kommentoi