Siirry suoraan sisältöön

West Coast Velomobile Riders Vappucruising / 1st of May velomobile meeting

  • tehnyt

Please scroll down for the English version

Sovimme Pohjanmaan velonauttien kanssa (West Coast Velomobile Riders), että pidämme Vappuna kokoontumisen Kovjoen rautatieasemalla. Siellä oli vapputapahtuma. Sovimme, että kokoonnutaan aluksi Pietarsaaren keskustassa ja ajetaan siitä sitten jotain reittiä Kovjoelle.

Tuulisessa säässä lähdin polkemaan Questillä vastatuuleen kohti Pietarsaarta. Ajoin tavallista reittiä Kokkolaan ja siitä maisemareittiä Larsmon kautta Pietarsaareen. Keskustassa tapasin Leifin (Quest) ja Fredrikin (Quest XS). Siitä jatkoimme kolmestaan matkaa Uuteenkaarlepyyhyn, jossa kävimme pyörähtämässä torilla, mutta siellä ei ollut paljon mitään nähtävää. Sieltä ajoimme suoraan Kovjoen aseman vapputapahtumaan.

Vapputapahtumassa oli aika paljon ihmisiä ja tarjolla oli makkaraa, lättyjä, lihakeittoa ja jätskiä. Siellä oli myös museorautatie, jossa puksutti vanha höyryveturi. Siinä me sitten esittelimme velomobiilejamme kiinnostuneille ihmisille.

Siitä sitten matka jatkui siten, että Leif meni takaisin kotiinsa Uuteenkaarlepyyhyn ja minä lyhintä reittiä takaisin kotiin, koska minulla oli matkaa jo 90 kilometriä takana. Fredrik lähti seuraksi. Välillä pysähdyttiin huoltoasemalle, jossa oli vastassa Frederik oranssilla Questillä (huomaa yhdennäköisyys :D ).

Frederikillä oli Questissä vielä nastarenkaat alla. Vähän matkaa hän pysyi meidän vauhdissa kohti Kokkolaa, mutta päätti sitten lopulta kääntyä takaisin. Me jatkoimme Fredrikin kanssa Kokkolaan, jossa pidimme tauon. Siitä minä jatkoin kotiin Kälviälle ja Fredrik takaisin Pietarsaareen.

Tämä oli kyllä todella mukava reissu, vaikka oli kova tuuli kokoajan. Kokonaismatkaa tuli 155 kilometriä. Ohessa lyhyt koostevideo koko reissusta.

Meillä on muuten oma Facebook sivu nimellä VeloBotnia, jossa on tietoa velomobiileista suomeksi ja ruotsiksi. Käy tutustumassa.


We planned with the other Ostrobothnian velonauts (West Coast Velomobile Riders) that we meet at Kovjoki railway station at May Day (Vappu in Finnish). There was a May Day event. We agreed that we meet first in the center of Jakobstad and then take some route to Kovjoki.

It was very windy weather when I left with my Quest head wind towards Jakobstad. I rode my usual route to Kokkola and then on the scenic route to Jakobstad through Larsmo. In the city centre I met Leif (Quest) and Fredrik (Quest XS). The three of us continued our journey to Nykarleby, where we stoped at the market square, but there was not much to see. From there, we rode directly to the Kovjoki station May Day (Vappu) event.

There was quite a lot of people at the Vappu event. And there was sausage, pancakes, meat soup and icecream. There was also a railway museum, where was an old  steam locomotive puffing along.  And there we presented our velomobiles to interested people.

We then continued our journey so that Leif went back to his home to Nykarleby and I took the shortest route back home, because I had already a 90 kilometers trip behind. Fredrik went to accompany me back to Kokkola. Halfway we stopped at a gas station. There was Frederik with his orange Quest (note the resemblance : D).

Frederik still had winter tires on his Quest. A little way he was able to keep up with our pace towards Kokkola, but then finally decided to turn back. We continued with Fredrik to Kokkola, where we took a break. After that I continued to my home in Kälviä and Fredrik went back to Jakobstad.

This was certainly a really nice trip, even though it was very windy all the time. My total distance was 155 kilometers. Here is a short video summary of the whole trip.

We have by the way our own Facebook page VeloBotnia with information about velomobiles in Finnish and Swedish. Check it out.

Kommentoi