Siirry suoraan sisältöön

Nojapyöräily

Nyt on sitten pari sataa kilometriä nojapyöräilyä takana ja tasapaino, joka oli aluksi hieman hakusessa, on löytynyt.  Tässä onkin ollut nyt aika hyviä pyöräilykelejä koko talven. Lumella ja jäällä tällä Hurricanella ei ole kyllä kovin miellyttävä ajella, koska tasapainoilu tapahtuu pääasiassa ohjaustankoa kääntelemällä. Ja jos etupyörältä katoaa pito, niin varmasti lentää nurin. Hurricanen pienet 20″ renkaat eivät myöskään oikein sovellu lumessa ajamiseen, mutta onneksi lunta on ollut aika vähän.

Hurricane
Challenge Hurricane

Kokeilin pyörän mukana tullutta verkkomaista istuin pehmikettä alkuperäisen kovan vaahtomuovin tilalle. Ja kuten kuvasta näkyy, on se jäänyt käyttöön. Verkkopehmuste ei ehkä ole niin tukeva, mutta ilma kiertää paremmin.

Huomasin jo aluksi, että pyöräillessä joutuu tekemään ylimääräistä työtä, jotta jalat pysyvät polkimilla, koska polkimet ovat niin korkealla penkkiin nähden. Normaalissa pystypyörässä tätä ongelmaa ei tietenkään ole, koska pyöräilijä on polkimien yläpuolella. Hurricanessa oli valmiiksi polkimet, joissa toisella puolella on lukko ja toisella puolella normaali maastopyörän pedaali. Eilen sitten hankin pyöräilykengät ja pääsin kokeilemaan lukkopolkimia. Ero entiseen on huomattava. Nyt jalat pysyvät polkimilla ja sen lisäksi saa vielä polkemisesta irti enemmän tehoa. Lukkopolkimissa on vielä vähän opettelua, mutta tulipa niiden kanssa jo yksi hätäjarrutus kokeiltua. En kaatunut.

Kuten aiemmin jo mainitsin, ei nojapyörästä juurikaan näe taakse. Niinpä hankin pienen kypärään kiinnitettävän peilin, jolla näkee sen verran taakse, ettei ehkä jää auton alle. Onhan se vähän hassun näköinen kapistus, mutta ajaa asiansa. Pimeässä on myös tullut aika paljon ajettua, mutta onneksi on hyvät valot. Tässä oli jo valmiiksi hyvä takavalo ja sitten ostin lisäksi kunnollisen ja kirkkaan led-taskulampun etuvaloksi. Takalaukussa on myös onneksi hyvät heijastimet. Näkyvyys on tärkeää tällaisella erikoisella ja matalalla kulkineella.

Tavaran kuljettaminen on nojapyörällä hieman erillaista. Ei voi vaan heittää reppua selkään ja polkea menemään. Onneksi kauppaan sisältyi pieni laukku, joka asettuu tarakalle. Mutta melkeinpä joutuu joitain lisälaukkuja hankkia, jotta tätä voi täysipäiväisesti käyttää kaikkiin tarkoituksiin.

Nyt on sitten taas kovat pyöräilytavoitteet ensi kesälle ja suunnitelmissa pitkiäkin ajoja. Mutta niistä lisää myöhemmin. Täältä tähän.

pyörälenkillä

1 kommentti artikkeliin “Nojapyöräily”

Kommentoi