Siirry suoraan sisältöön

Arvon kuntoajo 2015, Kälviä

Sunnuntaina 28.6 järjestettiin Arvon kuntoajo pyöräilytapahtuma jo viidennen kerran. Tällä kertaa myös minä uskaltauduin mukaan. Reittivaihtoehtoja oli neljä: 30 km, 60 km, 140 km ja 210 km. Ilmoittauduin 140 km matkalle. Edellisellä viikolla kävin testaamassa reitin. Silloin ajoaikaa kertyi neljä tuntia ja yhdeksäntoista minuuttia, joten päätin asettaa tavoitteeksi ajaa sunnutaina kyseinen reitti noin neljässä ja puolessa tunnissa.

Sunnuntai aamuna kello yhdeksän lähti liikkeelle ensimmäinen pyöräilijäryhmä ajamaan 210 km lenkkiä. 140 km lenkin lähtö oli puoli tuntia myöhemmin ja lyhyempien lenkkien lähtö siitä puolituntia myöhemmin.

Lenkin alkuun kuului lyhyt ”kunniakierros” Kälviän kirkonkylän ympäri, jonka jälkeen matka jatkui Ullavan suuntaan. Vaikka kyseessä ei ollut kilpailu vaan kuntoilutapahtuma, niin silti tapahtumassa oli ajanotto 140 km nopeimmalle polkijalle. Joten kilpapyöräilijöiden selät hävisivät aika nopeasti horisonttiin. Ajoin alkumatkalla n. 30 km/h kulkevan ryhmän mukana. Se oli ainoana nojapyöräilijänä hieman hankalaa. Välillä minä menin muita nopeampaa ja välillä muut meni minua nopeampaa. Kovasti valittelivat muut pyöräilijät, että nojapyörän perässä ajamalla ei paljon peesi apua saa. Ullavaan saavuttaessa oli porukka jo hieman harventunut. Hitaammat oli jääneet taakse. Pysähdyin Ullavassa 30 km huoltopisteelle. Osa porukasta jatkoi matkaa ja osa jäi pitämään taukoa.

Lyhyen tauon jälkeen jatkoin matkaa yksikseni. Sainkin ajaa ihan rauhassa loput n. 100 km. Huoltopisteitä oli noin 30 kilometrin välein ja pysähdyin niille kaikille. Ullavassa huoltopisteelle jäänyt porukka tuli aina noin minutin minun jälkeen huoltopisteille. Sain jossain vaiheessa kiinni edellä ajanutta porukkaa. Olivat ilmeisesti rengasrikon tai jonkun muun syyn takia pysähtyneet välillä. Mutta he pitivät hieman kovempaa vauhtia, kuin minä, eivätkä edes pysähdelleet huoltopisteille.

Tulin lopulta maaliin kokonaisajalla 4 h 34 min. Ajoaika oli 4 h 21 min ja keskinopeus oli yli 31 km/h johon olen erittäin tyytyväinen. Maalissa oli tarjolla lämmin ruoka ja juotavaa. Kiitokset järjestäjille mukavasta tapahtumasta. Nojapyöräilijöitä ei tainut minun lisäkseni olla, kuin yksi. Ehkä ensivuonna saadaan vähän laajempi nojailija edustus.

Tässä Kälviän Tarmon uutinen tapahtumasta

Tässä vähän tietoja Stravasta:

Kuvasin tietenkin myös hieman videota. Tässä lyhyt kooste ajoista. Alkuun tuli mukaan myös 210 km lenkin lähtö.

 

2 kommenttia artikkeliin “Arvon kuntoajo 2015, Kälviä”

Kommentoi