Siirry suoraan sisältöön

Testissä: Birzman Maha Apogee IV pumppu

Please scroll down for the English version.

Huomasin tuossa, kun lyhensin Questin etuiskunvaimennusta, että mun vanhalla pyöränpumpulla on tosi hankala saada ilmaa eturenkaaseen, koska sen venttiilipää on niin iso. Niinpä päätin vähän tutkailla, josko löytyisi parempia vaihtoehtoja.

Onneksi Wim Schermer on löytänyt Birzmanin pumpun ja kirjoittanut siitä blogiinsa. Siitä innostuneena aloin etsimään netistä vastaava pumppua. Löysinkin sitten Birzman Maha Apogee IV pumpun Bike Discountista, joten tilasin sen.

Birzmanin venttiilipää on huomattavan paljon pienempi, kuin vanhan pumppuni venttiili. Yllä on havainnollistava kuvapari, josta näkee hyvin syyn sille miksi tarvitsen tällaisen pumpun. Birzmanin venttiilin käyttäminen on hieman erilaista, kuin tuollaisen perinteisen venttiilipään, niin kuin vanhassa pumpussani on.  Birzmanin venttiilissä on kaulus, joka pitää painaa lukittuun asentoon ja sitten kiertää se renkaan venttiilin kierteisiin. Schraeder venttiilistä pois otettaessa nostetaan kaulus auki asentoon ja kierretään venttiilipää irti. Presta venttiilistä irroittaminen tapahtuu taas nostamalla kaulus auki asentoon, jolloin venttiilipää irtoaa heti. Tämä kaikki vaati aluksi hieman opettelua, ennen kuin opin käyttämään sitä. Katso alla olevalta videolta miten se toimii.

Pumppu vaikuttaa ihan pätevältä laitteelta. Muovinen jalka on mielestäni hieman kiero, joten pumppu ei ihan pysy suorassa, mutta ei se minua ainakaan haittaa. Pumpun runkoa on myös kallistettu käyttäjää kohti noin 5°. Sen pitäisi helpottaa pumppaamista, mutta en ole kyllä yhtän vakuuttunut sen hyödyistä. Mulle tärkeintä tässä on tuo pieni ja yllättävän hyvin toimiva venttiilipää.


 

Birzman Maha Apogee IV Floor pump

When I lowered the front suspension of my Quest, I found out that it’s very difficult to put air in the front tyres with my old bicycle pump, because the valve head is so big. So I decided that I need to find better options.

Fortunately, Wim Schermer has found Birzman pump and wrote about it in his blog . Then I found a Birzman Maha Apogee IV pump from Bike Discount , so I ordered it.

The valve head of the Birzman pump is considerably smaller than the valve head of my old pump. The photos above shows the very reason for why I need such a pump. Using Birzmanin valve is slightly different than a conventional valve head. Birzman valve head has a collar, which must be pressed into the locked position and then rotate it to the tire valve threads. When taking the valve head out of a Schraeder valve the collar is pulled to the unlocked position and then rotated out of the valve. With a Presta valve you just have to pull the collar to the unlocked position position and then the valve head is released immediately. It took some time before I learned how to use it. See from the following video how it works.

I think the plastic foot of the pump is slightly crooked, so the pump can not quite keep straight, but I don’t care about that. The barrel of the pump is tilted about 5° towards the user. It should make it easier to use, but I’m not so sure about that. For me the most important thing is that small and surprisingly well-functioning valve head.

 

 

8 kommenttia artikkeliin “Testissä: Birzman Maha Apogee IV pumppu”

  1. hyvä pumppu vanhakin oli hyvä sun velomobiili on kyllä tosi matalalla ihan hirvittää katsoa kun maavara on olematon otetaan huomioon suomen teillä olevat kuopat ja korokkeet Velomobiili milan sl maavara on 8 cm mikä on sulla on? jos maavara on alle 8 cm ongelmia voi tulla

  2. Moi täällä on jo lumentonta ja tiet jo kokonaan kuivia pölyä tulee vähän mutta pystyy ajamaan jo hyvin XD ei se kauan jää siellä teillä pysy sää on jatkuvasti plussalla

  3. Moi sun uusimmassa youtube videossa näkyy selvasti kun ajat velomobililla kovempaa kun ennen kun suljit jalka-aukot varovasti kannatta ajaa tiedän mitä tuntuu kun lähtee lukumaan varsinkin loskassa inhottava tunne hui…

  4. Joo tuntuu taas vauhtia olevan. Mutta se varmaan johtuu monesta eri asiasta. Jalka aukot on varmaan yksi. Sitten ne mun tekemät päivitykset varmaan vaikuttaa myös ja se, että oon talven aikana ajanut aika paljon trainerilla, niin oon varmaan myös ihan ok kunnossa.

Kommentoi