Siirry suoraan sisältöön

Testissä: Sunrider Alleweder A9

Please scroll down for the English version.

Sunraider myytävänä. / Sunraider on sale.

Huomasin muutama viikko sitten, että Ylivieskan Kamuxilla on myynnissä vähän käytetty sähköavusteinen kinneri. Aika harvoin on suomessa kinnereitä myytävänä autoliikkeessä. Mutta kun se on tuossa noin lähellä, niin pitihän sitä käydä katsomassa. En itse ole etsimässä uutta kinneriä, mutta minun eno on. Hänen kanssa kävimme vähän tutkimassa, että olisiko tässä sopiva ensikinneri.

Huomasimme heti, että tämä Sunrider oli hieman nuhjuisen näköinen. Gelcoat pinnoite oli hieman haljennut kulmista ja se oli ehkä myös vähän haalistunut. Siihen nähden, että tällä oli ajettu vain reilut 500 kilometriä, ulkonäkö näytti melko kuluneelta. Mutta tämän on vuosimallia 2014 ja tätä on ilmeisesti käytetty esittelymallina erilaisissa tapahtumissa, joten se sellittää nuhjuisen ulkomuodon.

Gelcoat haljennut kulmista. / Gelcoat cracking in the corners.

Kävin lyhyellä testilenkillä. Sähköavustus ja Rohloff vaihteisto toimivat hyvin. Kaikki tuntui olevan kunnossa. Runko tuntui todella jäykältä ja tukevalta Questiin verrattuna. Mutta penkin yläkiinnitys oli aivan toivoton. Selkänojasta ei saanut oikein minkäänlaista tukea, kun penkki heilui puolelta toiselle poljettaessa.

Penkin tuki. / Seat support.

Ei tullut vielä kauppoja. Minusta tämän hinta (8300 €) on hieman liian korkea tästä lasikuiturunkoisesta kinneristä. Samalla rahalla saa uuden, kokonaan hiilikuituisen, 20 kg kevyemmän kinnerin kotiovelle toimitettuna. Mutta siihen ei sisälly sähköavustusta. Ei sitten yritetty tinkiä hinnasta, koska kävi ilmi, että tätä kinneriä voisi vuokrata. Ehkäpä enoni ottaa tämän kesällä vuokralle vähäksi aikaa testikäyttöön.

Tässä lyhyt video meidän Ylivieskan reissusta.


 

I noticed a few weeks ago that there is a E-assisted velomobile being sold in a car dealership in Ylivieska. It’s very rare in Finland that velomobiles are being sold in car dealerships. But because Ylivieska is not far from my home, I just had to go and see. I’m not looking for a new velomobile, but my uncle is. We went to see whether it would be suitable for his first velomobile.

Sunraider myytävänä. / Sunraider on sale.

We noticed right away that this Sunrider was a little shabby looking. Gelcoat coating was slightly cracked at the edges and maybe it was a bit faded. Considering that this was driven just over 500 kilometers, the appearance looked pretty worn-out. But this is from the year 2014 and this is apparently used as a show model in different events, so that’s why the shabby appearance.

Gelcoat haljennut kulmista. / Gelcoat cracking in the corners.

I went to short test ride. Electric assist and Rohloff gears work well. All seemed to be fine. The body felt really stiff and sturdy compared to the Quest. But the upper seat support was absolutely hopeless. The seat gave no support  what so ever because it was swinging from side to side when pedaling.

Penkin tuki. / Seat support.

My uncle didn’t buy it yet. I think this price (8300 €) is a little bit too high for this fiberglass velomobile. At the same price you can buy a new, entirely carbon fiber, 20 kg lighter velomobile delivered to your door. But it does not include E-assist. We didn’t attempt to bargain the price, because they told us that this velomobile could be rented. Perhaps my uncle will rent this for a short time for testing.

Here’s a short video of our Ylivieska trip.

3 kommenttia artikkeliin “Testissä: Sunrider Alleweder A9”

  1. moi kun testasit sitä kinneriä tuntuiko siinä ilmanvastus samalta kun quest tai enemmän vai käytitkö siinä vain sähköavustetta?

Kommentoi