Siirry suoraan sisältöön

Kuinka ostetaan velomobiili? / How to buy a velomobile

Please scroll down for the English version.

Jos haluaisi ostaa uuden velomobiilin, nyt olisi paras aika vuodesta tehdä se, jotta se kerkeää perille ennen kesää. Nimittäin useimpien valmistajien toimitusaika on vähintään kolme kuukautta. Päätin tehdä tällaisen listan, jossa on hyödyllisiä linkkejä eri velomobiilivalmistajien nettisivuille sekä joitakin jälleenmyyjiä ja eri maiden foorumeita, joista voi löytää käytettyjä velomobiileita. Toivottavasti tästä on hyötyä jollekkin uuden velomobiilin hankintaa miettivälle. Lista löytyy tuosta englanninkielisen tekstin alapuolelta. Tein aiheesta myös videon, se löytyy tuolta artikkelin lopusta.


🇬🇧 If you are going to buy a new velomobile, this is the time of year when you should do it to get it before the next summer. Because with most models, the delivery time is at least three months. I decided to make this list with usefull links to different velomobile models and some velomobile dealers around the world.  I also list few forums and other places where you can find second hand velomobiles. I made also a video about this list, you can find it from the end of this article.


[the_ad id=”3336″]


Velomobiles

Dealers

Austria

Belgium

Canada

Czech Republic

Denmark

France

Germany

Italy

Netherlands

Norway

Spain

Swizerland

USA

Forums etc.

To find other velonauts & 2nd hand velomobiles. In random order:


5 kommenttia artikkeliin “Kuinka ostetaan velomobiili? / How to buy a velomobile”

  1. Hei! Hyvin mielenkiintoisia kirjoituksia ja videoita sulla! Pienimuotoinen kiinnostus aiheeseen heräsi kyllä. Kuinka pitkiä matkoja tuommoisella sun kinnerillä pystyy polkemaan kevyesti? Itsellä on työmatkaa joku 60km aika tasasta tietä ja varmaan periaatteessa kesäkeleillä voisi olla poljettava matka. Osaatko sanoa miten hyvin sähköavusteinen kinneri toimisi kylmemmillä keleillä ja vähäisessä lumessa?

  2. No kaikkihan on suhteellista. Itse tulee ajettua aika pitkiäkin lenkkejä kesäisin. Pisimmät yli 200 km. Tuollaisen 60 kilometrin matkan tasamaalla ajaa alle kahteen tuntiin. Mutta on kyllä tullut huomattua, että päivittäinen työmatkan ajaminen (mulla 25 km suuntaansa) on paljon raskaampaa, kuin muutaman kerran viikossa satasen lenkin ajaminen.
    Sähköavusteisista kinnereistä mulla ei ole juurikaan kokemusta. Monet ajaa myös talvella, mutta mä olen huomannut, että tuo mun kolmipyöräinen ei oikein sovellu näille paikallisille teille talvella. Ne on niin huonossa kunnossa ja uraisia, että ei oikein meinaa löytää kolmipyörällä sopivaa kohtaa ajaa. Mutta nelipyöräinen Quatrovelo sähköavustuksella voisi olla hyvä myös talvella vähäisessä lumessa. Mutta sekin on vaan spekulaatiota, mitään kokemusta mulla ei siitä ole.

  3. Okei. Mielenkiintoinen olisi kyllä päästä kokeilemaan ajamista. Onko harrastajilla jotain tapaamista missä ois mahdollista päästä kokeilemaan kinneriä?

  4. On joitakin kokoontumisia. Me Pohjanmaan velonautit kokoonnutaan muutamia kertoja kesässä satunnaisesti. Seuraa Facebookissa VeloBotnia. Mä koitan muistaa aina kirjata tulevat kokoontumiset Nojapyöräfoorumin tapahtumat osioon, eli sitäkin kannattaa seurata. Nojapyöräfoorumilla järjestetään myös vuosittain Lowride kokoontuminen, tänä vuonna Joensuussa. Siellä on kinnereitä paikalla. Foorumilla lisätietoa. Sitten on vuosittain elokuun ekana viikonloppuna Nokialla nojapyöräilyn sm-kisat joissa olen itsekin mukana.

Kommentoi