Siirry suoraan sisältöön

Projektit

Kyykkyhäkki

  • tehnyt

Vaimo on innokas salilla kävijä, mutta työvuorot ja muut harrastukset sotkivat välillä aikataulua, joten hän päätti rakentaa oman punttisalin autotalliin. Tai no, tämä rakentelu osuus jäi meikäläisen harteille. Tuli siis tilaus rakentaa kyykkyhäkki. Mullahan ei tietenkään ollut minkäänlaista käsitystä, että mikä sellainen kyykkyhäki oikein on. Onneksi vaimo löysi piirrustuksen tapaiset jostain netistä. Ilmeisesti kyseessä on siis jonkinlainen painonnostoteline.

Jostain netistä (ilmeisesti Pakkotoistosta) löytyneet piirrustukset, joita käytin ohjenuorana.
Jostain netistä (ilmeisesti Pakkotoistosta) löytyneet piirrustukset, joita käytin ohjenuorana.

Piirrustuksissa oli käytetty jotain omituisen kokoista (ilmeisesti tuumakoko) neliöputkea. Muutenkin siinä oli vähän hassuja mittoja. Piirsin mielessäni uuden piirrustuksen, jossa käytin 45 mm neliöputkea. Pystyputket ovat 2 m pitkiä ja yläosassa olevasta neliöstä tulee 1200 mm x 800 mm. Lisäsin kuvaan myös turvaominaisuudeksi kiinteät poikkipalkit n. 545 mm maasta. Pystyputkiin 13 mm reiät 100 mm välein alkaen 100 mm poikkipalkin yläpuolelta. Hain Ketepalta 45 mm neliöputkea (seinmävahvuus 2 mm) 2 m pätkiä kahdeksan kappaletta. Sopivasti katkomalla niistä saa kaikki tarvittavat osat tehtyä.

Lue lisää »Kyykkyhäkki

Täysjousto maastonojapyörä

  • tehnyt

Nojapyöräfoorumin rakenteluosiota lukiessa on heränyt ajatus nojapyörän rakentamisesta itse. Tätäkin olen jo pitkään suunnitellut. Aluksi oli tarkoitus rakentaa nopea maantiepyörä, mutta päädyin sitten kuitenkin aloittamaan rakentelu-urani täysjousitetulla maastopyörällä. Esikuvaksi valitsin Azub Maxin, joka vaikuttaa sopivalta pyörältä talvikäyttöön ja satunnaiseen maastoajoon tai soratie kruisailuun. Kesä ja syksy meni suunnitellessa, mutta kohta pääsee rakentelemaan. Tähän ajattelin päiväkirjan omaisesti kirjata, mitä kaikkea on tullut tässä rakennusprojektissa tehtyä.

Tarkoitus on aluksi käyttää Hurricanesta ylimääräiseksi jäänyttä huonoa takaiskunvaimenninta ja päivittää se sitten joskus myöhemmin kunnolliseen ilmaisknvaimentimeen. Etuhaarukaksi aion hankkia jonkun halvan perus joustohaarukan. Rungon materiaalina on 2″ CrMo putki. Mitat ja geometriat yritän saada mahdollisimman lähelle esikuvaa. Nojakulmaksi tulee n. 35°-40°.

Lue lisää »Täysjousto maastonojapyörä